Миротворци на ООН разменят храна и лекарства за секс!

Posted: 14.06.2015 in от и за Света
m6840147_514x260-mission-historyМиротворците на ООН, заминали в Хаити на доброволни начала, 
злоупотребявали сексуално с 225 жени и непълнолетни момичета.

Миротворците на ООН, заминали в Хаити на доброволни начала, злоупотребявали сексуално с 225 жени и непълнолетни момичета.

m6840147_514x260-mission-history

Жертвите разказват, че са принуждавани да спят с доброволците в замяна на продукти и консумативи от първа необходимост.

Жените от селските райони получавали храна и лекарства, а жителките на градове се сдобивали с лаптопи, телефони, парфюми, обувки, дрехи и пари.

Всичко това става ясно от доклад, разработен от службата за вътрешен надзор на ООН. Службата изследва как миротворческите мисии на световната организация се справят с проблема със сексуалните злоупотреби и експлоатация, който е известен от десетилетие.

Докладът установява, че около една трета от предполагаемите сексуални злоупотреби включват лица под 18-годишна възраст. Отбелязва се още, че помощта за жертвите е „крайно недостатъчна”.

Следователи са разговаряли с 231 души в Хаити, които свидетелстват, че са имали разменни сексуални контакти с миротворци на ООН.

Само 7 от тях, обаче, били запознати с политиката на ООН за забрана на сексуалната експлоатация и злоупотреби, а нито една не е знаела за горещата линия на мисията за подаване на сигнали за такива случаи.

Източник: lentata.com

Коментарите са изключени.