АКЦИЯ! Полицията в Бургас удря ромски кланове!

Posted: 11.06.2015 in от и за Света

Специализираната операция на 4-то РУП -Бургас не е свързана

с проследяването и разкриването на организирана група за търговия

с гласове, а заради серия от всевъзможни кражби.

Специализираната операция на 4-то РУП -Бургас не е свързана с проследяването и разкриването на организирана група за търговия с гласове, а заради серия от всевъзможни кражби. Това заяви говорителят на МВР Цветелина Рандева. Броят на арестантите е 28, сред тях има и цели фамилии,  занимаващите с различни видове посегателства над обществена и частна собственост.

Вътре са петима от фамилия Козарови и 7 от фамилия Москови. Това са най-известните родове, които са регистрирани в МВР за кражби на строителна техника, части от автомобили, битова техника от домовете на хората, посегателства в магазинната мрежа, обществени сгради и открити пространства.

Прокуратурата уточнява колко от задържаните ще останат за постоянно в ареста и колко от тях ще получат по-лека мярка за неотклонение. Всичките са с богати криминални досиета. Сред тях е и непълнолетният син на политическия лидер Румен Чолаков, който току що заяви пред Флагман.Бг, че в знак на протест ще се кандидатира за кмет и ще спечели хиляди ромски гласовe.

Арестуваните са от селото Меден рудник, ж.к. Меден рудник, кв. Горно Езерово и кв. „Комлука“

http://bradva.bg

Коментарите са изключени.