Пет от най- мистериозните места на планетата

Posted: 19.04.2015 in от и за Света
Пет от най- мистериозните места на планетатаИзвън обичайните често посещавани дестинацииq по света 
има редица мистериозни места, които интригуват учените 
и до днес.


Пет от най- мистериозните места на планетатаИзвън обичайните често посещавани дестинацииq по света има редица мистериозни места, които интригуват учените и до днес. Странни изчезвания, мистериозни светлини, огромни статуи… Може би един от вас ще посети тези места и ще направи откритие, което ще промени историята.

1. Великденският остров

Великденският остров не може да се похвали с истории за изчезващи хора или черна магия. Той обаче е домът на огромни статуи, чиито произход и до днес е загадка. Кой ги е изваял и как са попаднали там? Каква загадъчна сила ги е накарала да се появят? С отговор на тези въпроси не разполагат нито учените, нито местните 200 жители.

2. Мистери спот, Санта Круз, Калифорния

Известно с многобройните си оптични илюзии, това място е изключително странно. Малката местност, разположена на хълм, днес е туристическа атракция. Много от нейните посетители са се опитвали да разберат без резултат как на пръв поглед върху плоска, равна повърхност образите се изкривяват. И защо този, които се приближава към мястото, изведнъж изпитва натиск наклони тялото си?

3. Бермудският триъгълник

Тази част от света е толкова мистериозна, че дори снимки от нея са рядко срещано явление. Този гигантски морски триъгълник край бреговете на Флорида е свидетел на безброй корабни и самолетни изчезвания през вековете. Тайната му все още не е разкрита, а случващото се в района е приписвано на природни бедствия, конспиративни теории, отвличания от извънземни и други.

4. Атлантида

Никой не знае къде се намира в момента мистериозният остров или дори континент Атлантида, за който се предполага, че в миналото се е издигал между Африка и Америка. Стара картата показва на света суша между двата континента, но не е ясна съдбата й. Дали островът е бил потопен под вода, спонтанно изгарял или се е прикрепил към друг континент в битка за място на Земята?

5. Светлините над Кафявата планина

Дълга поредица от призрачни светлини се появяват и изчезват над Кафявата планина в Щатите. Никой не знае от къде се е появяват и на какво се дължат, но сред предположенията е и това Хари Потър или някой друг магьосник да си прави трикове с нашите по-малко магически човешки умове.

източник:Profit.bg

Коментарите са изключени.