От 2 до 6 години затвор за убиеца на Петьо

Posted: 19.04.2015 in от и за Света
От 2 до 6 г. затвор може да получи Цветан Пъков, 
който прегази 6-годишния Петьо Гевечанов в Панагюрище, 
съобщи прокурор Станка Димитрова.

От 2 до 6 г. затвор може да получи Цветан Пъков, който прегази 6-годишния Петьо Гевечанов в Панагюрище, съобщи прокурор Станка Димитрова. Детето бе убито на 14 април, а в петък съдът остави Пъков в ареста. Ако направи самопризнания и поиска делото да се гледа по съкратена процедура без изслушването на свидетели и експерти, наказанието му може да бъде намалено и до условна присъда, пише „24 часа“.

На съдебното заседание в петък Пъков не отрони и дума за съжаление или извинение за убийството на детето. Той нагло заяви, че има шофьорска книжка от 26 г. и било нормално за такъв дълъг период да е направил много нарушения на Закона за движение по пътищата.

Съдия Ирина Джунева подчерта, че обвиняемият е обществено опасен на пътя, но въпреки това нито съдът, нито прокуратурата засега могат да му отнемат книжката.

Директорът на пазарджишката полиция Йордан Рогачев е наредил незабавна проверка на случая с блъснатата преди 2 г. от Пъков пенсионерка Ненка Поптолева. Служители от регионалната дирекция и управлението в Панагюрище разпитали сина ѝ и други нейни близки. Тя още не била дала показания, защото е в болница.

Събраните от проверката данни ще бъдат предадени на районната прокуратура в Панагюрище, ако има наличие на престъпление, уточни говорителят на областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. По заповед на вътрешния министър Румяна Бъчварова от понеделник в полицията в Пазарджик и в Панагюрище започва проверка на инспектората на МВР.

По думите на Стоянов не е имало данни за пътния инцидент, при който пострадала Ненка Поптолева от Панагюрище. Възрастната жена била блъсната от Пъков на заден ход преди 2 г. пред панагюрската баня. Полиция обаче не била викана на местопроизшествието, след като шофьорът и пострадалата се разбрали взаимно.

За инцидента в полицейската дирекция научили от медиите и се самосезирали, призна говорителят.

„Полицейски чадър няма над никого. Това важи и за Цветан Пъков“, каза на извънредна сесия на общинския съвет в Панагюрище в петък вечерта началникът на местното управление Петко Шотлеков. Шофьорът убиец бил санкциониран много пъти по Закона за движение по пътищата, плащал си глобите и продължил да кара.

Две трети от 20-те актове и фишове за нарушения на Пъков били издадени в община Панагюрище, поясни Стоянов.

Междувременно в социалните мрежи вече тръгна петиция за справедлив процес срещу Цветан Пъков.

В нея са събрани над 800 подписа предимно от Панагюрище.

източник:bradva.bg

Коментарите са изключени.