В Мадрид арестуваха бивш директор на МВФ за пране на пари

Posted: 17.04.2015 in от и за Света
В Мадрид арестуваха бивш директор на МВФ за пране на париВ Мадрид бе задържан бившият вицепремиер на испанското правителство
 и бивш управляващ директор на Международния валутен фонд и президент
 на банката „Банкия” Родриго Рато, съобщи "Ройтерс". 

В Мадрид арестуваха бивш директор на МВФ за пране на париВ Мадрид бе задържан бившият вицепремиер на испанското правителство и бивш управляващ директор на Международния валутен фонд и президент на банката „Банкия” Родриго Рато, съобщи „Ройтерс“. Задържането бе предшествано от четиричасов обиск в къщата на Рато. Следствените действия се извършват и в неговия офис, а след това ще продължат във втори негов дом.

Тези мерки бяха предприети от съдебните органи, след като столичната прокуратура обвини Рато в укриване на данъци, пране на пари и присвояване на имущество.

В сряда вестник „Ел Паис” публикува информация, получена от данъчните власти, че през 2012 г. Рато кандидатствал за данъчна амнистия. Въпреки че това е законно, според онлайн портала Vozpopuli той е „изпрал мръсните си пари” извън Испания, преди да обяви доходите си, ползвайки Гибралтар и Вирджинските острови като данъчни убежища.

Изпълнителната служба за предотвратяване на прането на пари започнала разследване срещу 705 анонимни данъкоплатци, сред които и Рато.

източник:ekipnews.com

Advertisements

Коментари са забранени.