Главата на руския програмист Валери Спиридонов ще бъде присадена на ново тяло

Posted: 14.04.2015 in от и за Света
Валери СпиридоновРуският програмист Валери Спиридонов от гр. Владимир , 
на когото му предстои първата в света трансплантация на глава,
 разказа в ексклузивно интервю за телевизионния канал 
„Звезда“, как се е решил на подобен експеримент.

Валери Спиридонов

Руският програмист Валери Спиридонов от гр. Владимир , на когото му предстои първата в света трансплантация на глава, разказа в ексклузивно интервю за телевизионния канал „Звезда“, как се е решил на подобен експеримент.

Според Валери, той просто няма избор – или да се съгласи с експеримента, или не, и да стигне в състоянието на Стивън Хокинг.

„Аз трябва да го направя, защото нямам много избор. Моето решение е окончателно и не планирам да го преосмислям, „- каза Спиридонов.

Той също така заяви, че той е готов на всичко.

„Това е проривен експеримент. Това е еквивалентно на полета на Гагарин. Обективно аз не разполагат с необходимите средства за да платя, но съм готов да се предоставя на науката „, – каза Спиридонов.

30-годишният Спиридонов страда от рядко заболяване – спинална мускулна атрофия, при която мускулите на тялото му атрофират, като се засягат и невроните на гръбначния мозък – в резултат човек напълно се обездвижва. Заболяването се счита за нелечимо. Той ще бъде първият експериментален пациент по присаждане на глава. Операцията ще проведе италианският лекар Sergio Kanavero

източник:anonybulgaria

Advertisements

Коментари са забранени.