Германците протестират срещу световния милитаризъм и подстрекаванията към война на НАТО

Posted: 05.04.2015 in от и за Света
CBwNLIAVEAE-cG2.jpg:largeВ навечерието на Великден, хората излязоха по улиците 
на Германия в подкрепа на световния мир и разобличаването
на световната милитаризация, търговията с оръжие и ролята
на НАТО в конфликтите по целия свят.

В навечерието на Великден, хората излязоха по улиците на Германия в подкрепа на световния мир и разобличаването на световната милитаризация, търговията с оръжие и ролята на НАТО в конфликтите по целия свят.

CBwNLIAVEAE-cG2.jpg:largeОсновната пацифистка демонстрацията се състоя в центъра на Берлин в събота, където според полицията са участвали над 1000 души. Участниците представляват около 40 различни организации, активисти, обединени под мотото „свалете оръжията“

Десетки полицаи съпровождаха протеста, докато хората маршируваха към Александерплац.

Знамената и лозунгите на протестиращите ясно показваха тяхното съобщение: „Северно атлантическа терористична организация“ (от анг.: North Atlantic Terrorist Organisation = NATO). Други носеха флагове на самообявени, непризнати и криминализирани държави и организации по целия свят, които се борят да получат признание от Запада. Някои от тях включваха Кюрдската работническа партия и Палестинските знамена, както и самообявилата се република на Донбас в източната част на Украйна. „Никога повече фашизъм – война никога повече“, гласеше един друг техен лозунг.

„От началото на участието на Германия във военната агресия срещу Съюзна република Югославия, имаше парламентарни мнозинства, но никога по-голямата част от хората в Германия не подкрепи тези войни. Вместо това имаше през цялото време – стабилни мнозинства срещу тези войни.“, заяви за говорител от Германската асоциация за мир.

Притесненията за увеличаването на разпространението на радикалните ислямски идеологии и заплахата от Ислямска държава също се отразяваха от тълпата, както и използването на безпилотни военни самолети и техните „съпътстващи щети“, под формата на невинни цивилни животи също бяха осъдени.

Активистите изискаха да се отстранят 20-те ядрени бойни глави разположени във военното летище в Бюхел. Чуха се и викове за примирие с Русия.

Бремен, Лайпциг, Рощок, Хамбург, Хановер, Мюнхен, Олденбург, Щутгарт, Брауншвайг Волфсбург – във всички тези градове хората бяха свидетели на шествия и митинги от този род в събота.

Днес се очаква според едно от движенията за мир в Германия, да има около 80 протеста в цялата страна.

Източник: anonybulgaria

Advertisements

Коментари са забранени.